В тавичка се слага брашното. Разбъркват се яйцата. Добавят се олиото, захарта и солта. Слага се и кисело мляко, като към него се прибавят бакпулвера и содата. Всичко се разбърква.
Прави се кладенче в средата и се замесва средно твърдо тесто. Намазва се една средно голяма тавичка с мазнина. Аз лично ползвам правоъгълна и е много удобна за този сладкиш.
След като поседи малко, тестото се разделя на 2 части. Едната част се слага за дъно на сладкища. Разстила се в тавичката, така че да се покрие добре, като по края се вдига, като стена на сладкиша.
След това се намазва със сладко по избор. Втората част се слага върху намазаното сладко, като може да се разточи тестото или да се дърпа.
След като е сложена и горната част на сладкиша, се поръсва обилно със захар и се реже на ромбчета. Пече се на 180-200 С, около 35-40 минути.