За да бъде хлябът точно такъв, какъвто трябва да бъде, задължително пресейте брашното.
Загрейте фурната на 180-190 С, в зависимост от мощността й.
Смесете сухите съставки с бирата и разбъркайте съвсем леко.
Сместа прехвърлете в предварително намазнена тавичка. Отгоре изсипете разтопено масло или на места сложете цели парченца.
Печете 1 час, според спецификите на фурната си. Извадете хляба от тавичката, оставете да се охлади поне за 15 минути и консумирайте с наслада.
Някои забележки: Ако избягвате захарта, просто не я използвайте в рецептата. Брашното може да бъде заменено със самонадигащо се, в такъв случай нямате нужда от сол, захар и бакпулвер. Вместо захар, може да се използва мед.
Научете повече за бирения хляб.