Загрейте фурната на 190 С.
С миксер разбийте маслото и захарта за 3 минути. Прибавете яйцата и разбивайте, до получаване на хомогенна смес.
В голяма купа смесете всички сухи съставки – брашното (реално е 2 ¾ чаени чаши), солта, содата, бакпулвера и ванилията.
Бавно започнете да прибавяте маслената смес и шоколада, нарязан на парченца. Бъркайте, докато всичко се смеси.
Добре е тавичката, в която ще ги печете, да е с незалепващо покритие, ако не е, може да ги печете и върху хартия за печене. Използвайте супена лъжица, за да поставите тестото в тавичката. Оставете поне 5 см разстояние между бисквитите.
Печете бисквитите за 13-16 минути, докато станат златисти по края.
Оставете бисквитите да изстинат в тавичката и тогава ги преместете. Ако не са достатъчно истинали, те ще се разпаднат, докато ми местите.
Насладете се на бисквитите с чаша кафе или мляко.