Нарежете от предния ден кожата от сланината, покрийте я с вода и похлупена, я сложете да се вари 3 часа на слаб огън
Сварете фасула във водата, в която е киснал, заедно с тънко нарязаните кожички и бульона им
Нарежте на малки парчета свинското месо и го запържете в половината мас
Прибавете накълцания лук и счуканата скилидка чесън
Похлупете месото и го оставете да се задушава, докато омекне
След като фасулът е врял 2 часа, сипете подправките (дафинов лист и черен пипер) и нарязаните на кръгчета моркови
Щом фасулът и месото станат готови, ги изсипете в подходящ съд
Полейте с виното и останалата мас и задушете ястието още 20 минути
Сосът трябва да се сгъсти и едва да покрива фасула
Нарязаната наденица и ситно нарязаната сланина ги запържете леко
Всички продукти заедно сьс зелени подправки по избор изсипете в огнеупорен съд и запечете във фурната около час
Ако отгоре се образува коричка, разбъркайте
Излишната течност трябва да се извари
Поднесете ястието в керамично гърне.