Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Боб в гърне (Сърбия)

4
Боб в гърне (Сърбия)
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:сръбска кухня
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Нарежете от предния ден кожата от сланината, покрийте я с вода и похлупена, я сложете да се вари 3 часа на слаб огън

  • 2

    Сварете фасула във водата, в която е киснал, заедно с тънко нарязаните кожички и бульона им

  • 3

    Нарежте на малки парчета свинското месо и го запържете в половината мас

  • 4

    Прибавете накълцания лук и счуканата скилидка чесън

  • 5

    Похлупете месото и го оставете да се задушава, докато омекне

  • 6

    След като фасулът е врял 2 часа, сипете подправките (дафинов лист и черен пипер) и нарязаните на кръгчета моркови

  • 7

    Щом фасулът и месото станат готови, ги изсипете в подходящ съд

  • 8

    Полейте с виното и останалата мас и задушете ястието още 20 минути

  • 9

    Сосът трябва да се сгъсти и едва да покрива фасула

  • 10

    Нарязаната наденица и ситно нарязаната сланина ги запържете леко

  • 11

    Всички продукти заедно сьс зелени подправки по избор изсипете в огнеупорен съд и запечете във фурната около час

  • 12

    Ако отгоре се образува коричка, разбъркайте

  • 13

    Излишната течност трябва да се извари

  • 14

    Поднесете ястието в керамично гърне.

Коментари(4)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
4
кати
13.12.2012 | 13:21
Сланинката се маха одма!
3
kalinka kalinkova
05.12.2012 | 15:25
И да е в тенджера бобът пак става вкусен но да се вари на по бавен огън
2
ана
27.11.2012 | 19:11
Отговор на коментар #1 от Лиляна Терзиева:
ама предполагам, че не слагаш мас!
1
Лиляна Терзиева
15.11.2012 | 10:25
Боб в гърне не всеки може да готви . Моят става божествен направо .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Зелник, ама най-лесният на света!
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...