Пресейте брашното. Смесете го с бакпулвера и солта. Пресейте ги заедно още 2-3 пъти.
В купа разбийте белтъците с миксер, докато станат на сняг. Добавете постепенно захарта и продължете да разбърквате.
Разбийте маслото в друга купа. Към него прибавете чаша захар и продължете да разбивате.
Към маслото започнете да прибавяте сухите съставки, успоредно с млякото, по малко и постепенно. Прибавете ароматите, след това и белтъчената смес. Разбийте до образуване на еднородно тесто.
Излейте го в подходяща кръгла или правоъгълна тава, върху която сте наложили пергаментова хартия.
Запечете на 175 С за 30-35 минути. Оставете да се охлади в тавата за десетина минути и след това обърнете върху решетка, за да изстине напълно.
Намажете кейка с бита сметана. Можете да украсите със сезонни плодове или както се вижда на снимката - с кокосови бонбони или само кокос.