Водата се слага да заври, заедно със захарта.
Добавя се лимоновата кора, а после и бадемите и стафидите.
Маслото се разтопява в дълбок тиган, в него се изсипва брашното, бърка се с дървена лъжица 1-2 минути, налива се врящият сироп при непрекъснато бъркане хубаво да се сгъсти.
Горещата смес се изсипва в намазана с масло съд, за да изстине и се слага в хладилник, за да се втвърди.
И сега се въоръжете с търпение, защото се започва голямото навиване на малките топчета.
Предварително си пригответе купичките - по 1 с кокосови стърготини, смлени ядки, какао и гвоздеят в програмата: печен сусам.
Предупреждавам ви, оваляйте повече от бонбоните в него, защото вкусът е неповторим.
Толкова добре се връзват, че всички посягат към този вид.
Запичате сусама предварително в сух тиган, при непрекъснато бъркане с дървена шпатула, като внимавате да не прегори.