Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Бонбони "Fait maison"

6
Бонбони "Fait maison"
Източник: Petya Keranova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Кулинар:
Рейтинг: 4.5
(базиран на 2 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Водата се слага да заври, заедно със захарта.

  • 2

    Добавя се лимоновата кора, а после и бадемите и стафидите.

  • 3

    Маслото се разтопява в дълбок тиган, в него се изсипва брашното, бърка се с дървена лъжица 1-2 минути, налива се врящият сироп при непрекъснато бъркане хубаво да се сгъсти.

  • 4

    Горещата смес се изсипва в намазана с масло съд, за да изстине и се слага в хладилник, за да се втвърди.

  • 5

    И сега се въоръжете с търпение, защото се започва голямото навиване на малките топчета.

  • 6

    Предварително си пригответе купичките - по 1 с кокосови стърготини, смлени ядки, какао и гвоздеят в програмата: печен сусам.

  • 7

    Предупреждавам ви, оваляйте повече от бонбоните в него, защото вкусът е неповторим.

  • 8

    Толкова добре се връзват, че всички посягат към този вид.

  • 9

    Запичате сусама предварително в сух тиган, при непрекъснато бъркане с дървена шпатула, като внимавате да не прегори.

Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
ана
17.10.2013 | 19:21
и как се правят бонбоните???
5
Muriel Favre
07.04.2013 | 09:07
Домашните бонбони са много добро предложение, което се оценява винаги подобаващо от гости, а и не само...
4
poli asenova
05.04.2013 | 18:15
Ще се пробвам и аз да направя тези бонбони.
3
pepi damjnova
05.04.2013 | 10:11
Ще се опитам да ги направя, дано да ми се получат.
2
gabriela gabrielova
04.04.2013 | 18:40
Много добре изглеждат тези бонбони.
1
Гергана Минчева
04.04.2013 | 10:03
Много интересно предложение , което ще опитам задължително .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D