Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Булгур с праз и маслини

11
Булгур с праз и маслини
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Изчистеният и измит булгур се сварява на бавен огън в 5 чаши вода и 1 с.л. олио. Вари се до омекване.

  • 2

    Празът се нарязва на малки лентички, претрива се със солта и се задушава с останалата мазнина, като се бърка с дървена лъжица. Може да се долее и 1 к.ч. вода, за да не загори.

  • 3

    Празът се изсипва при сварения булгур, разбърква се добре. Добавят се нарязаните обезкостени маслини и малко черен пипер.

продукти
1 ч.ч.булгур
5 ч.ч.вода
3 с.л.олио
2 стр.праз лук
1 ч.ч.маслини
1 щипкасол
Коментари(11)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
11
ruslana
09.10.2013 | 14:57
невероятна рецепта :)
10
Ralica Hristova
19.06.2013 | 15:29
Отговор на коментар #9 от Borislava Tihomirova:
зависи от зехтина,всъщност аз този не съм го ползвала,не мога да говоря занего, но истината е,че има много видове, докато открия разкилите доста и аз го плюх, има зехтин за готвене,за салати,в това отношение не може да се прави компромис и да си вземеш "универсален",защото няма как да останеш доволен, но е факт,че е особен на вкус :)
9
Borislava Tihomirova
19.06.2013 | 11:45
ех голяма реклама на този зехтин , аз не го харесвам
8
pepi damjnova
11.06.2013 | 09:54
Отговор на коментар #7 от poli asenova:
И аз не съм, но ще опитам.
7
poli asenova
10.06.2013 | 21:18
Не съм пробвала досега булгур, но бих опитала.
6
zvetanka ivanova
10.06.2013 | 09:03
Много интересна рецепта.
5
stefaniika koleva
07.06.2013 | 21:53
Отговор на коментар #1 от ива:
И аз не съм, но смятам да се поправя.
4
stefaniika koleva
07.06.2013 | 21:53
Предполагам, че ще е вкусно.
3
Galia Ivanova
07.06.2013 | 16:21
булгура е подобно на ориза нали
2
Radina
07.06.2013 | 16:02
Никога не съм яла булгур,мисля,че това е моя грешка ;) Искаше ми се да има сникма на готовото ястие.
1
ива
07.06.2013 | 14:26
Не съм опитвала булгур.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...