В подходящ съд на котлона се слагат прясното мляко и сметаната, да се загреят леко. С помощtа на нож шушулката ванилия се разрязва на половина и зрънцата от едната половина се добавят към млякото и сметаната, самата шушулка също се пуска в млякото.
В друг съд се смесват и разбъркват до хомогенност яйцето, жълтъците, захарта и царевичното нишесте. Когато млякото и сметаната се загреят леко, около 1/3 от тях се прибавя към яйчeната смес, като се разбърква енергично.
Тенджерката се връща на котлона, яйчeната смес се добавя към нея, и при непрекъснато, енергично бъркане, се вари до сгъстяване. Готовият крем се насипва в тавичка. Шушулката ванилия се изважда. Кремът се заглажда и се покрива с прозрачно домакинско фолио, което трябва да прилепва плътно по повърхността му– така няма да хване кора.
За целта притиснете леко с длани фолиото по цялата повърхност на крема, след това го приберете в хладилника за около час. Разточете бутер тестото и го нарежете на квадрати. В единия ъгъл поставяйте по една лъжица от студения крем и прегъвайте на триъгълник.
Намажете с жълтък и печете в загрята фурна до порозовяване.