Огретенът става много бързо, защото всичко се приготвя едновременно.
Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Сваряват се в подсолена вода. За още по-бързо ги варя в тенджера под налягане за 3-5 минути в зависимост от големината.
Докато картофите се варят, включваме фурната да се загрява, а в тиган запържваме нарязани на едро лук и чушки. Заливаме с около 1.5 ч.л. смлени или нарязани на ситно домати и ги оставяме, докато омекнат. Посоляваме.
В тавичка разбъркваме картофите, които сме отцедили добре от водата и изпържените чушки, лук и домати.
Заливаме със смес от яйца и прясно мляко, щипка сол.
Печем докато стегне, около 15 минути.
Забележка: Продуктите са с приблизителни количества, ако обичате по-сладък вкус, сложете повече лук или сменете зелените чушки с червени или ги комбинирайте.