Тортата се прави в дълбок съд, а след като изстине, се обръща в поднос или голяма чиния.
Съдът, който ще използвате, трябва да бъде дълбок поне 15 см и с диаметър 20-25 см. Ако ви е удобно, можете да използвате и специална форма за торта. Голяма йенска купа ще ви свърши работа.
Нарежете рулото на кръгчета. Те не трябва да са много дебели, но не и толкова тънки, че да се чупят. Дебелината може да е между 4-6 милиметра, преценени на око. Постарайте се обаче да са еднакви.
Относно вкуса и марката на рулата изборът е ваш. Единственият съвет на Злати е да бъдат от онези, покрити с шоколад. От топлината на крема шоколадът ще омекне и впоследствие ще "заздрави" тортата. Това е начинът да си гарантирате, че десертът ви няма да се разпадне при обръщането.
С половината парчета от нарязаните рула покрийте дъното и стените. Можете леко да сиропирате за аромат с кафе или коняк. Добавете ядки по желание. Време е за крема - сложете на котлона млякото да заври. Към него прибавете разтворените предварително кремчета.
Заедно с тях добавете и захарта. Не прекалявайте, защото рулото също е сладко. Съотношението е от 70 до 100 грама захар на литър мляко, в зависимост от вашите предпочитания. Дръжте на котлона сместа и бъркайте постоянно, докато не стане гъста. Излейте половината крем в съда, наредете кръг руло и изсипете и другата половина, след което отново покрийте с парченца. Преценете предварително горе-долу колко парченца са ви необходими.
Оставете тортата да изстине 3-4 часа преди да я обърнете и разрежете. Изваждането от съда става лесно. Подложете подноса и завъртете, както се изважда кекс от форма. Заради предварително поставеното фолио тя ще излезе с лекота. Режете с мокър нож, за да не се чупят и размазват парчетата.
Рецептата с нас споделиха Jenite.bg.