Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Бърза и лесна торта

6
Бърза и лесна торта
Източник: Злати/ Jenite.bg
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Тортата се прави в дълбок съд, а след като изстине, се обръща в поднос или голяма чиния.

  • 2

    Съдът, който ще използвате, трябва да бъде дълбок поне 15 см и с диаметър 20-25 см. Ако ви е удобно, можете да използвате и специална форма за торта. Голяма йенска купа ще ви свърши работа.

  • 3

    Нарежете рулото на кръгчета. Те не трябва да са много дебели, но не и толкова тънки, че да се чупят. Дебелината може да е между 4-6 милиметра, преценени на око. Постарайте се обаче да са еднакви.

  • 4

    Относно вкуса и марката на рулата изборът е ваш. Единственият съвет на Злати е да бъдат от онези, покрити с шоколад. От топлината на крема шоколадът ще омекне и впоследствие ще "заздрави" тортата. Това е начинът да си гарантирате, че десертът ви няма да се разпадне при обръщането.

  • 5

    С половината парчета от нарязаните рула покрийте дъното и стените. Можете леко да сиропирате за аромат с кафе или коняк. Добавете ядки по желание. Време е за крема - сложете на котлона млякото да заври. Към него прибавете разтворените предварително кремчета.

  • 6

    Заедно с тях добавете и захарта. Не прекалявайте, защото рулото също е сладко. Съотношението е от 70 до 100 грама захар на литър мляко, в зависимост от вашите предпочитания. Дръжте на котлона сместа и бъркайте постоянно, докато не стане гъста. Излейте половината крем в съда, наредете кръг руло и изсипете и другата половина, след което отново покрийте с парченца. Преценете предварително горе-долу колко парченца са ви необходими.

  • 7

    Оставете тортата да изстине 3-4 часа преди да я обърнете и разрежете. Изваждането от съда става лесно. Подложете подноса и завъртете, както се изважда кекс от форма. Заради предварително поставеното фолио тя ще излезе с лекота. Режете с мокър нож, за да не се чупят и размазват парчетата.

  • 8

    Рецептата с нас споделиха Jenite.bg.

Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
Ginka Stoianova
07.08.2013 | 14:21
Изглежда страхотна :)! Извинявайте, но не разбрах за какви кремчета става въпрос - "Към него прибавете разтворените предварително кремчета"?
5
elena atanasova
06.08.2013 | 20:26
Ще взема да е приготвя.
4
тихомира илиева
06.08.2013 | 11:37
Отговор на коментар #2 от zvetanka ivanova:
Много добре изглежда.
3
тихомира илиева
06.08.2013 | 11:37
Да, наистина се прави лесно.
2
zvetanka ivanova
05.08.2013 | 19:24
Добре изглежда, ще опитам предложението за торта.
1
Сия Рибагина
05.08.2013 | 17:17
Хареса ми тази торта,изглежда лесна и вкусна:)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...