Нарежете моркова и лука първо на ивици, след това на по-малки парченца.
В стъклен съд счупете яйцата, добавете солта и ги разбийте. Извадете 3 с.л. от яйчената смес и ги изсипете в малка купичка. Добавете морковите, лука и лютия пипер и разбъркайте.
Сложете олиото в тигана и на средно висока температура излейте част от сместа. Леко разклатете тигана, за да се покрие дъното изцяло. Докато се пържи, внимателно разлепвайте сместа от дъното по крайщата и започнете да я навивате на руло.
Отделете готовия свитък в единия край на тигана. Излейте още една част от яйцата, отново я разнесете леко по дъното и внимавайте да не залепне. Завийте готовата първа част в другата и повторете няколко пъти процедурата, докато се получи стабилно яйчено руло.
Нарежете рулото на равни парчета. Разрежете парчетата по диагонал, обърнете ги, за да се получи форма на сърце (виж видеото).
Потопете всяко сърце в отделените яйца и отново го сложете в тигана, за да се спои добре. Сложете по малко от суровите яйца и отгоре - те ще имат ролята на лепило. Запържете от двете страни, за да стои здраво.
* По желание с кетчуп може да направите стрела на сърцето при сервиране.