Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Важно за каймата!

по статията работи: | 28 март 2016 Прочитания: 1638
Какво да правим, за да имаме чудесна кайма всеки път
Важно за каймата!
Източник: sxc.hu

Каймата е сравнително евтин продукт, който с минимално усилие може да се превърне в едно много вкусно ястие. Има няколко неща, които е добре да знаме за каймата, за да можем да си я ползваме без никакво притеснение.

 

Дори да е променила цвета си, все още можем да я използваме, ако сме я съхранявали правило и все пак сме спазили датата за максимален срок на годността на самия продукт.

 

Ако сами ще си мелите месото на кухненския процесор, тогава е добре да сложите месото, нарязано на кубчета, във фризера за 20-30 минути. Няма да са съвсем твърди, но ще са еластични. Това улеснява процеса.

 

Осолявайте месото преди да го загреете, не преди това. Особено важно е за телешко месо. Ако го направите твърде рано, това ще унищожи протеините на месото и ще го направи твърдо.   

 

Не омесвайте каймата с ръце много дълго, това ще направи каймата твърда и самия продукт (бургер, кюфте, руло) ще е неприятен за консумиране.

 

Не дръжте вече смляно месо повече от 2 дни в хладилника. Месото да, но самата кайма е добре да се готви веднага след като е направена.

 

И след толкова приказки за кайма, не можем да ви предложим и най-вкусните рецепти с кайма, които грижливо сме събрали за вас :)

 

 28097

 

 

Рейтинг: 4 / 5 , 176 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...