Загрейте фурната до 175 С.
Разтворете захарта и маята в топла вода. Нека сместа престои 5 минути.
Постепенно започнете да прибавяте брашното към сместа. Замесете тесто върху набрашнена повърхност, трябва да се получи гладко и еластично.
Поставете тестото в купа, покрийте с кърпа и оставете да втаса за половин час.
Обелените скилидки чесън поставете в тава, заедно със зехтина, ригана, босилека, майораната и градинския чай. Запечете сместа за 30-40 минути във фурната. Когато е готово, оставете да се охлади.
Разпределете част от сместа от зехтин и подправки (без чесъна) върху хартия за печене. Поставете отгоре разтегнатото като за пица тесто, а отгоре намажете още от зехтиновата смес.
Намачкайте запечените скилидки чесън и ги смесете с хранителната мая. Добавете доматения сок и разбъркайте хубаво.
Разпределете доматения сок върху тестото за пица, а отгоре поставете кръгчета от червения лук и почистените и нарязани на филии гъбите.
Запечете в предварително загрятата фурна до двайсетина минути, докато се получи хрупкава коричка.