Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Великденски гнезда

4
Великденски гнезда
Източник: Албена Мишева
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Празник:Великден
Рейтинг: 4.7
(базиран на 21 отзива)
време
70 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Смесвате всички продукти за бисквитеното тесто, омесвате хубаво и оставяте покрито с кърпа или фолио за 1 час в хладилника да се стегне.

  • 2

    След това късате топченца, като всяко топче трябва да тежи около 35 грама.
    Слагаме една част от топчето в преса за чесън и натискаме, слагаме и другата част от топчето и така получаваме купчинка като прежда. 

  • 3

    В центъра на купчинката слагаме капачка от шише, натискаме максимално и махаме капачката, така получаваме гнездо. Повтаряме процедурата по същият начин с всички топченца.

  • 4

    Загряваме фурната на 160 градуса и печем гнездата в тава, застлана с хартия за печене за 15 минути. Оставяме да се охладят.

  • 5

    Пристъпваме към плънката, като в найлонов плик слагаме шоколада и затопляме леко в микровълновата печка или в купа с топла вода. Пълним гнездата с шоколад и оставяме малко да се сгъсти шоколадът.

  • 6

    След това украсяваме с бонбони и оставяме гнездата напълно да изстинат за около 30 минути. Стават невероятни на вкус и са страхотно ефектни за великденските лакомства.

продукти
Коментари(4)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
4
Martina Georgieva
25.04.2013 | 16:19
аха че сладки гнезда
3
zvetanka ivanova
12.04.2013 | 22:42
Чудни са. Браво!
2
kalinka kalinkova
12.04.2013 | 22:27
Постарали сте се доста,харесаха ми.
1
Venera Toneva
12.04.2013 | 20:22
Чудесна и оригинална рецепта.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!