Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Великденски кейк с моркови и кайсии

5
Великденски кейк с моркови и кайсии
Източник: Сия Рибагина
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Празник:Великден
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Брашното се пресява, прави се кладенче и в него се слагат ванилията, яйцето, захарта, меко краве масло и сол.

  • 2

    Сока от моркови се загрява и в него се разтваря маята, като се оставя да шупне. Тази смес се добавя към брашното и всичко се замесва до гладко, нелепнещо меко тесто. Оставя се покрито на топло да втаса за 1 час.

  • 3

    Сушените кайсии се накисват в гореща вода за 10 мин, докато омекнат, а морковите се настъргват.

  • 4

    Готовото втасало тесто се разстила върху набрашнен плот с ръце и се слагат отгоре нарязаните и подсушени кайсии и морковите. Отново се замесва до пълното им поемане от тестото.

  • 5

    Възможно е тестото да стане по-меко при замесването му с морковите, добавя се малко брашно, само колкото да не лепне по ръцете. Разтегля се на фитил и се поставя в кръгла форма за кекс с дупка в средата.

  • 6

    Така се оставя на топло още 45 мин да втаса отново. Преди печене се посипва по желание с влажна захар смесена с 1 с.л. вода.

  • 7

    Пече се на 180 С около 50 мин.

  • 8

    В оригиналната рецепта накрая след опичане, още докато е топъл, се изважда от формата и се залива със захарна глазура, направена от смесването на 1 бр белтък и 160 г пудра захар.

  • 9

    Оставя се 15 мин да се поохлади и се разрязва.

  • 10

    За тези, които предпочитат по-сладко, е добре да увеличат захарта в рецептата на 100 г, определено търпи още сладост.

  • 11

    Източник на рецептата: Рудолф Ван Веен

продукти
Коментари(5)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
5
kalinka kalinkova
24.04.2014 | 09:58
Отговор на коментар #4 от elena atanasova:
И аз така ще направя.
4
elena atanasova
23.04.2014 | 09:25
Мисля да пробвам рецептата.
3
Майстор - готвач
22.04.2014 | 16:39
Много хубаво ми се вижда .
2
Anna Vasileva
22.04.2014 | 16:28
това май няма да си го сгтовя ;:)
1
poli asenova
22.04.2014 | 10:36
Бих пробвала тази рецепта.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Картофки, ама по-така ;)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...