Разстръскайте добре всяко яйце.
Пробийте отвор от тъпата страна и изпразнете яйцата (Използвайте вътрешността им за крем-карамел или козунак например).
Изплакнете вътрешността на черупките с вряла вода и ги оставете да се отцедят.
За пълнежа загрейте сметаната и при непрекъснато бъркане пуснете в нея шоколада - 200 г натурален и 200 г млечен.
Когато шоколадът се разтопи, оставете сместа малко да изстине.
Разбийте на пяна размекнатото масло и сипете в него 100 мл захарен сироп и яйчения ликьор.
Прибавете получения маслен крем към разтопения шоколад.
С помощта на шприц напълнете яйчените черупки (За да се напълнят добре, те трябва непрекъснато да се разклащат).
Поставете ги в хладилника за 3-4 часа, за де се втвърди пълнежът.
Готовите яйца, боядисайте като покриете отворите с украса по желание.