Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Великденски яйца - изненада

9
Великденски яйца - изненада
Източник: Thinkstock/Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:българска кухня
Празник:Великден
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 3.7
(базиран на 13 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Разстръскайте добре всяко яйце.

  • 2

    Пробийте отвор от тъпата страна и изпразнете яйцата (Използвайте вътрешността им за крем-карамел или козунак например).

  • 3

    Изплакнете вътрешността на черупките с вряла вода и ги оставете да се отцедят.

  • 4

    За пълнежа загрейте сметаната и при непрекъснато бъркане пуснете в нея шоколада - 200 г натурален и 200 г млечен.

  • 5

    Когато шоколадът се разтопи, оставете сместа малко да изстине.

  • 6

    Разбийте на пяна размекнатото масло и сипете в него 100 мл захарен сироп и яйчения ликьор.

  • 7

    Прибавете получения маслен крем към разтопения шоколад.

  • 8

    С помощта на шприц напълнете яйчените черупки (За да се напълнят добре, те трябва непрекъснато да се разклащат).

  • 9

    Поставете ги в хладилника за 3-4 часа, за де се втвърди пълнежът.

  • 10

    Готовите яйца, боядисайте като покриете отворите с украса по желание.

продукти
100 гр.масло
14 бр.яйца
400 гр.шоколад
20 млликьор
60 гр.захар
100 млвода
Коментари(9)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
9
vili deneva
17.04.2014 | 10:01
Колко са интересни!
8
stefaniika koleva
16.04.2014 | 12:37
Нещо сложно ми се вижда.
7
kalinka kalinkova
16.04.2014 | 09:34
Добре са се получили.
6
zvetanka ivanova
15.04.2014 | 14:08
Много готина идея.
5
elena atanasova
15.04.2014 | 11:00
Страхотни са, бих пробвала.
4
тихомира илиева
14.04.2014 | 15:00
Интересна идея.
3
poli asenova
14.04.2014 | 10:38
И аз ще пробвам.
2
gabriela gabrielova
11.04.2014 | 22:21
Ще се възползвам от предложението.
1
pepi damjnova
11.04.2014 | 21:53
Много интересно.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D