Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Великденско козуначено агне

11
Великденско козуначено агне
Източник: Dr Oetker
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Празник:Великден
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Пресейте брашното в купа, разбъркайте го добре със сухата мая Dr.Oetker, пудрата захар и бурбонската ванилова захар Dr.Oetker. После добавете топлото мляко и яйцето, и замесете добре сместа на ръка.

  • 2

    Покрийте го с чиста кърпа и го оставете настрана за 15 минути, след което го размесете отново върху набрашнена повърхност и оставете да втаса, докато видимо увеличи обема си (около 30-90 минути).

  • 3

    Смесете млякото с пудрата захар, меда, лимоновата кора и го поставете да заври. След това добавете маковото семе и галетата и разбъркайте добре. Оставете за кратко време да се охлади.

  • 4

    Отделете 1/3 от втасалото тесто. Остатъкът разточете на лист с размери 30x40 см (дебелина 1,5 см). Намажете листа с пълнежа, навийте на руло и го нарежете на филийки с ширина 2 см.

  • 5

    С отделената част от тестото оформете главата, краката и опашката на „агнето”. Върху застлана с хартия за печене тава, подредете филийките, легнали във формата на агне, като добавете краката, главата и опашката.

  • 6

    Намажете повърхността с предварително разбитото яйце и оставете оформеното печиво да втаса отново. Поръсете с ванилена захар Dr.Oetker и печете в предварително загрята фурна на 180°C или на горещ въздух 160°C около 30-40 минути.

  • 7

    Верният помощник при приготвяне на уханни сладки, печива и десерти Dr. Oetker е приготвил за Вас още впечатляващи великденски идеи и предложения на www.oetker.bg

Коментари(11)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
11
Desislava Stoyanova
10.03.2014 | 16:51
идва времето на козуначетата :)
10
Anna Vasileva
30.04.2013 | 14:35
Много красиво агънце, но за истински майстори, не ми се рискува, сигурно ще сбъркам нещо и няма да се получи :(
9
Eli Martinowa
30.04.2013 | 12:23
харесва ми, оригинално е и по-различен козунак за Велик ден. Ще се опитам да го направя. Благодаря за идеята. А що се отнася до пълнежа предполагам, че и с друг става. :)
8
Sarpuhi Dzahigian
30.04.2013 | 08:44
Доколкото аз разчитам пълнежа е крем от мляко, пудра захар, лимон, мед, галета и маково семе. предполагам, че когато това се свари, заради галетата става кремообразно. Може би вътре слагаме и част от стафидите,защото иначе само окото на агнето е 1 стафида и не разбирам къде остатъка до 1 шепа. Иска ми се да опитам да направя агнето. Навярно обаче няма да имам време. Не мога и да преценя колко е голяма, защото фурничката ми е съвсем малка 30 х 40 см.
7
Violeta
29.04.2013 | 17:10
Аз не мога да разбера какъв е пълнежа обаче!
6
работната пчела
29.04.2013 | 15:25
Много интересна рецепта, аз мисля да си правя агне-питка :)
5
Kremena Peteva
29.04.2013 | 14:21
много готино изглежда това агне
4
Лиляна Терзиева
29.04.2013 | 12:19
Отговор на коментар #2 от ана:
Доста време отнема.
3
Лиляна Терзиева
29.04.2013 | 12:18
Много добре е направено .
2
ана
29.04.2013 | 11:39
Много крсаиво!
1
Бела Дона
29.04.2013 | 09:51
Много добре изглежда , а предполагам , че е и много вкусно .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...