Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Винен кебап върху качамак

8
Винен кебап върху качамак
Източник: Светла Иванова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    За да организираме добре времето си, първо приготвяме кебапа и докато той се готви, приготвяме и качамака.

  • 2

    В мазнина запържваме нарязаното на малки парчета месо. Изваждаме го. В същата мазнина задушаваме нарязаните на ситно лук и чесън. Прибавяме и гъбите.

  • 3

    Наливаме виното и когато кипне, прибавяме доматеното пюре и 3 чаши вода. Връщаме месото. (За по-бързо може предварително да се свари месото с подправките и вместо вода се използва бульона, в който се е варило месото.)

  • 4

    Добавяме дафинов лист, зърната черен пипер, сол и оставяме да се готви, докато се изпари голяма част от течността и остане на мазнина.

  • 5

    Качамака приготвяме по следния начин: Кипваме 2 чаши вода и прясното мляко, добавяме маслото (може и зехтин), посоляваме и започваме постепенно до добавяме царевичното брашно. Използвайте брашно, а не царевичен грис.

  • 6

    Бъркаме непрекъснато. Ако още в началото се получат много бучки, пресипваме качамака в друг съд, разбиваме с тел, докато се получи гладка смес и връщаме на котлона. Бъркаме, докато качамакът започне да се отделя от стената на съда, в който го приготвяме.

  • 7

    Разсипваме в чинии готовия качамак, като оставяме дупка в средата където слагаме готовия винен кебап.

  • 8

    Ястието се сервира топло.

Коментари(8)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
8
poli asenova
18.10.2013 | 18:27
Ще се опитам да го приготвя.
7
pepi damjnova
18.10.2013 | 08:43
Със сигурност ще е много вкусно.
6
stefaniika koleva
17.10.2013 | 21:35
Впечатлена съм от предложението.
5
gabriela gabrielova
17.10.2013 | 20:43
Отговор на коментар #2 от Vqra Petrova:
Страхотен специалитет е, пробвай!
4
gabriela gabrielova
17.10.2013 | 20:43
На мен ми се струва добра идея.
3
ана
17.10.2013 | 19:23
Защо да съсипвам качамака?;П
2
Vqra Petrova
16.10.2013 | 17:03
честно да ви призная никога не съм опитвала качамак
1
Svetlozara
16.10.2013 | 16:52
много интересно предложение
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Картофки, ама по-така ;)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...