Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Вкусна закуска за уикенда

по статията работи: | 24 април 2015 Прочитания: 45604
Мъфини – всякакви
Вкусна закуска за уикенда
Източник: Люба Грънчарова

Уикендът е времето, което прекарваме със семейството си – имаме време да направим закуска, да седнем заедно на масата, да се наслаждаваме на храната.

 

Изобщо не е нужно закуската да е трудоемка, за да е вкусна!

 

Искаме да ви подскажем една идея за закуска, която не отнема повече от 30-40 минути. С предварителната подготовка, печенето, че дори и изяждането!

 

Симпатичните малки мъфини са идеалната закуска. Правят се лесно, могат да се разнообразят със всякакви добавки и пълнежи, а за разкош - могат да се превърнат и в къпкейкчета, ако желаете.

 

Ако събота и неделя са единствените дни, в които имате възможност да поспивате до по-късно, това е най-добрият вариант за вас. Тъй като можете да приготвите мъфините от предния ден и когато всички се събудите, да има вкусна закуска, без да се налага да бъркате тесто с полузатворени очи.

 

Мъфините са еднакво вкусни както първия ден, така и на следващите дни (ако останат, разбира се). Ако искате да изглеждат като току-що приготвени, просто ги затоплете за минута-две в загрята фурна.

 

А сега и нашите идеи.

 

Да започнем с нещо традиционно – солените мъфини на Люба Грънчарова. Всичко се забърква в едно купа и се изпича във формички. Такава закуска магат да направят дори и децата!

 

Вдигаме малко летвата – не просто мъфини със сирене, а мъфини с няколко вида сирене и копър. Тук ще се наложи да изцапате две купи, но резултатът си струва.

 

Какво е първото нещо, което си помисляме, когато чуем закуска? И вие ли помислихте за пица? Ето една идея, при която пицата е поднесена под формата на мъфини – Мъфини Пеперони, за всички фенове на пицата.

 

Ако сме решили да не правим тестени закуски, най-логичният вариант е яйца – бъркани, варени, на омлет...А защо не и на мъфини?

 

Страхотни омлетни мъфини и мъфини с шунка и яйца – това са вашите решения. Само изберете коя рецепта ви допада повече.

 

Ако не можете да решите имаме една мъничка тайна за нас – половината тавичка може да напълните със сместа за омлет, а в другата да подредите шунка и яйца и ще си имате два вида мъфини.

 

И тъй като е сезонът на зелените подправки и свежите предложения, подготвили сме за вас едни апетитни мъфини с пресен лук. Ако искате да бъдете още по-изобретателни, може да добавите всякакви други зелении – коприва, спанак, лапад – бланширани и нарязани на ситно.

 

А сега и нещо още по-интересно. Както вече казахме, не е задължително мъфинът да е просто мъфин, след като може да е къпкейк – нуждае се само от малко крем. Надникнете тук, за да видите страхотна идея за яйчен крем, с който да намажете мъфините. Освен това идеята за маслини в мъфините също не е никак лоша. *Ако имате време, шприцовайте крема за още по-голям ефект.

 

Не можем да разочароваме и любителите на сладките закуски.

  

За вас сме подготвили едни доста нетрадиционни банички – мъфини с локум, които ще се харесат на всички.

 

Нещо и за любителите на ябълков щрудел – ябълкови кексчета, отговарящи на условието "вкусно и полезно!".

 

За тези, които не закусват, а само пият кафе сутрин – ето нещо, което да добавите към ароматното кафе, за да не започвате деня на празен стомах – Капучино мъфини.

 

Закуската трябва да е изключително питателна и здравословна. Не е препоръчително да започваме деня с огромно количество шоколад или супер тежки сметанови кремове.

 

Ето обаче едни кексчета, които са хем сладки, хем доста здравословни. Кексчета с пшенични трици и боровинки и овесени мъфини са нашите предложения. Ако сте на диета, можете да намалите количеството захар и да смените брашното с пълнозърнесто

 

Но и така приготвени, кексчетата са полезни и изчистени откъм излишни калории.

 

Решихте ли вече какво ще приготвите за закуска?

 

Рейтинг: 5 / 5 , 1 глас
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...