Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Вкусна речна риба

Вкусна речна риба
Източник: Iglika Krysteva
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Рибата се почиства добре от вътрешностите, опашките, главите, люспите и перките. В случая използвах скобар, но може да се сложи всякаква речна риба.

  • 2

    Ако рибките са по-малки, се слагат цели, а по-големите се нарязват на котлети (около 3-4 см).

  • 3

    В тенджера под налягане се подрежда ред риба, ред лук, краставички и подправки. Накрая се залива с олиото, оцета, виното и малко вода.

  • 4

    Вари се 1 час (засича се от момента на завирането ), като се оставя да изстине на котлона (поне още 30 минути).

     

  • 5

    По този начин малките кости на рибата буквално изчезват, а по-големите стават много крехки. Ястието е по-вкусно, ако се остави за една нощ в хладилник.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...