Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Вкусна торта за Първия учебен ден

по статията работи: | 15 септември 2015 Прочитания: 1677
Да изненадаме децата за празника
Вкусна торта за Първия учебен ден
Източник: Люси Евтимова

Днес е светъл празник. Децата пристъпват за пореден път в класните стаи, а най-малките - за пръв път се запознават с училището. 

 

Празник е и за всички родители, за всички учители и за всички, които отдавна не са на училище, но с радост си спомнят светлите мигове там.

 

Честит празник на всички от екипа на Kulinar :)

 

Пожелаваме на децата новата учебна година да бъде изпълнена с успехи, много нови знания и забавления. А на вас, родители, повече спокойствие и поводи за гордост.

 

А празник без торта може ли? Не може!

 

На този ден зарадвайте децата си с нещо много специално, приготвено за тях. В зависимост от това, с колко време разполагате, изберете нещо от рецептите, които сме подбрали за вас.

 

За начало ви предлагаме изключително ефирната Торта парфе с бял шоколад. Изисква време, за да се приготви, но ако го имате, вложете го в тази рецепта. Децата ще останат доволни от красиво поднесената торта, на върха на която се крият вкусни ягоди, обвити в бял шоколад. 

 

 

Орехова торта "Виена"  - изключителен вкус само за 90 минути. Една изискана торта, приготвена по стара виенска рецепта. Ако сте родители на по-големи деца, заложете именно на нея. 

 

Ако пък нямате толкова време, изберете Торта с кексово тесто и сметана. Може да я приготвите дори след като се приберете от работа.

 

Едно предложение и за бабите на учениците. Ако на вас се е паднала честта да приготвите торта за внуците ученици, вижте рецептата за Бабина торта. Сигурни сме, че имате записана тази рецепта в тефтера си и сте я правили неведнъж.

 

Ако децата ви по някаква причина не могат да консумират яйца, вижте тази Лесна шоколадова торта без яйца. Знаем, че при приготвянето на торти и сладкиши яйцата са основната съставка, но ето че може и без тях. Изненадайте децата си с тази много шоколадова торта.

 

Илияна Николова

 

Имаме предложение и за най-най-заетите родители - Бърза бисквитена торта с кисело мляко и сметана. Лека е, лятна е, свежа е - какво повече ви трябва? А, да - и се прави само за 15 минути! 

 

Торта Естерхази - това вече е истински пир за сетивата. Вкусна унгарска торта за любители. Не е лесна, но пък е много ефектна. 

 

И най-хубавото оставихме за накрая - Шоколадова торта "Бруклинско затъмнение". Ако децата ви обичат шоколад, това е тортата, която трябва да им приготвите. 

Рейтинг: 4 / 5 , 345 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D