Каймата е сред продуктите, които наистина използваме много често.
Интересното при нея е, че може да се използва като част от тестени изделия, които хапваме на закуска. Можем да направим основно ястие с нейно участие.
А можем дори да я комбинираме със сладки сосове, като част от фюжън кухнята. Не е ли каймата мултифункционален продукт? Така излиза :)
Днес сме на вълна рецепти с кайма, затова вижте какво ни се върти в главата. Ние все още избираме какво да сготвим с нея.
Предлагаме ви и вие на си спретнете нещо с кайма :)
Да си признаем честно много сме благодарни на Розанела за тази рецепта. Канелоните са различен вариант на пастата. Ефектни са и са много вкусни. Могат да се напълнят с различни неща, но с кайма са най-вкусни, според нас. А според вас?
Ах, тези шотландци, да скрият яйцата в каймата. Нещо като мини рула стефани, но доста по-лесни за направа.
Кюфтета с кайма, ориз и кашкавал
Звучи като калорийна експлозия, но пък днес е неделя. Можем малко да се поглезим. Тези кюфтенца са супер бързи, стават готови за 30 минути, а това си е сериозна привилегия.
Една класическа рецепта, която също се приготвя за половин час. В нея има пармезан, а той е много ароматен, канела и кимион. Комбинация, която е препоръчително да се опита.
Ако ви се хапва кайма и не се сещате какво да си приготвите, се надяваме да сме били полезни :)