Ще ви покажем няколко много лесни рецепти за вкусотийки, които да си приготвите в кухненски робот. Ако не сте се снабдили с това чудо на кухненската техника, то сега е моментът да се поправите.
Има невероятно много неща, които можем да си спретнем в него само за няколко минути. И, ако не ви се вярва, то само след няколко минути няма да сте на това мнение.
Ето и най-свежите идеи, които събрахме за вас. Някои може би са ви известни, но за други ще си кажете "как не се сетих по-рано".
Крем от банани и течен шоколад – направете на паста бананите (може и замразени), след това добавете шоколад, колкото ви душа иска (е, бъдете разумни с количеството все пак). Пуснете на средни обороти, до получаване на крем. Можете да си го хапнете така или да декорирате сладкиш с него.
Брашно от овесени ядки – просто ги сложете в робота и ги смелете до ситно брашно. Лесно е, нали? Можете да го използвате за направа на палачинки, които да напълните с крема с банани (виж горния абзац).
Кайма – няма по-добър начин да сме наясно какво има в каймата, освен да си я направим сами. Така можете да си направите домашен бургер, като кюфтето няма да има вечен срок на годност, образно казано (знаете, че имаше случай на кюфте, което е издържало години, без да се развали, помислете от какво е направено – бел.ред.).
Блат от бисквити – сложете от онези бисквитки, слепени с крем, смелете ги на ситни трохи и си направете блат за пай, чийзкейк или поръсете с тях сладолед.
Домашна майонеза – става много по-бързо в сравнение с времето, което ще прекарате, бъркайки с класически миксер. А и вероятността да "изпуши" миксерът след продължителна употреба, е доста голяма. Всички знаем, че домашната майонеза изисква доста продължително и енергично бъркане.
Стъргане на голямо количеството картофи – които лесно да превърнем в картофени кюфтета. Много по-удобно е, ако имате повечко гости. Важи и за моркови, ако имате намерение да правите морковена торта или огромна салата от зеле и моркови :)
Масло от ядки– просто ги смелете до получаване на мазничък крем, който можете да ползвате за сандвич.
Хумус за секунди – използвайте нахут от консерва, смелете го в робота, овкусете и воаля :)
Галета – дайте живот на остарелия хляб, като го превърнете в галета.
Песто – пресен босилек, кедрови ядки, пармезан, чесън = най-бързото и вкусно песто, което можете да си представите.
Тесто за паста или маслено тесто за пай – без кашата и мръсния плот, който обикновено имаме след направа на тесто.
Е, какво ще кажете, добре е да имаме кухненски робот наоколо, нали ;)