Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Врат със зеленчуци

13
Врат със зеленчуци
Източник: Сия Рибагина
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

     

    Правим марината за свинския врат без кост от ригана, куркумата, кимиона – смлян, пипера, солта, сока на един лимон, зехтина, 1 червена чушка, нарязана на ситно и 3 скилидки чесън.

  • 2

     

    Разбъркваме всичко и с тази смес мажем парчето месо, като преди това сме направили няколко разреза отгоре, за да поеме хубаво маринатата. Оставяме го 1час да се маринова.

     

  • 3

     

    Загряваме фурната на 150 С, слагаме парчето месо в тава и оставяме да се пече 5 часа на ниски градуси (140-150).

     

  • 4

     

    На третия час от печенето прибавяме измитите и нарязани на едро картофи и моркови, залети с малко зехтин, на четвъртия час печене прибавяме броколито на розички, 5 цели скилидки чесън и кромида, нарязан на едро.

     

  • 5

     

    Така печем още един час до готовност. Накрая, като извадим месото, го завиваме с фолио да почине 15минути. Сервираме парче месо с гарнитура от зеленчуците.

     

  • 6

     

    В тавата с месото не се слага никаква вода, само се маже отдолу със зехтин, при прибавянето на зеленчуците също без никаква вода.

     

Коментари(13)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
13
Сия Рибагина
02.07.2013 | 18:05
Отговор на коментар #12 от Маргото:
Самото печене отнема много часове,но става страхотно вкусно,няма да съжалявате:)
12
Маргото
02.07.2013 | 17:08
Отговор на коментар #7 от pepi damjnova:
направо страхотно,ще си приготвя тази рецепта.
11
Маргото
02.07.2013 | 17:08
Това вече много ми хареса!
10
Martina Georgieva
02.07.2013 | 15:59
ммм мале само като го гледам и ще изям монитора :)) супер изглежда , ще го пробвам
9
ива
02.07.2013 | 12:27
Супер рецепта.
8
pepi damjnova
02.07.2013 | 11:27
Отговор на коментар #4 от работната пчела:
Аз не бих отказала.
7
pepi damjnova
02.07.2013 | 11:27
Колко апетитно изглежда!
6
gabriela gabrielova
02.07.2013 | 08:29
Отговор на коментар #4 от работната пчела:
Няма как да не се изкуши човек да опита.
5
gabriela gabrielova
02.07.2013 | 08:28
Наистина чудесно предложение!
4
работната пчела
01.07.2013 | 14:25
Кой би отказал да си хапне :)
3
ана
01.07.2013 | 13:47
Охх, сега вече ми се прииска някой да ми сготви такава вкусотия, аз няма да има търпение.ч
2
Сия Рибагина
01.07.2013 | 12:54
Отговор на коментар #1 от zvetanka ivanova:
Благодаря Ви,пробвайте,няма да съжалявате :)
1
zvetanka ivanova
01.07.2013 | 12:40
Много добро предложение.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D