Правим марината за свинския врат без кост от ригана, куркумата, кимиона – смлян, пипера, солта, сока на един лимон, зехтина, 1 червена чушка, нарязана на ситно и 3 скилидки чесън.
Разбъркваме всичко и с тази смес мажем парчето месо, като преди това сме направили няколко разреза отгоре, за да поеме хубаво маринатата. Оставяме го 1час да се маринова.
Загряваме фурната на 150 С, слагаме парчето месо в тава и оставяме да се пече 5 часа на ниски градуси (140-150).
На третия час от печенето прибавяме измитите и нарязани на едро картофи и моркови, залети с малко зехтин, на четвъртия час печене прибавяме броколито на розички, 5 цели скилидки чесън и кромида, нарязан на едро.
Така печем още един час до готовност. Накрая, като извадим месото, го завиваме с фолио да почине 15минути. Сервираме парче месо с гарнитура от зеленчуците.
В тавата с месото не се слага никаква вода, само се маже отдолу със зехтин, при прибавянето на зеленчуците също без никаква вода.