Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Всичко за готвенето на кафяв ориз

по статията работи: | 05 февруари 2016 Прочитания: 859
+ вкусни рецепти
Всичко за готвенето на кафяв ориз
Източник: Youtube

С кафяв ориз е добре да се готви не повече от 3 месеца, след закупуването му от магазина.

 

Ако готвите твърде рядко с кафяв ориз, то е най-добре да го сложите в хладилника, така вероятността да остане свеж за по-дълго време е по-голяма.

 

И все пак, намерете си повод да си сготвите ориза, щом вече сте го купили.

 

Отворен пакет с ориз, който не е използван докрай, е добре да се прехвърли в контейнер, който се затваря плътно.

 

Изплакването на ориза, преди готвене, не е важно само за отмиването на мръсотията, но и за подобряване на текстурата му.

 

Друго важно условие е да запържите ориза закратко в малко зехтин, преди да добавите водата, за да го сварите. Това определено придава много по-богат вкус, леко напомнящ на ядки. Тази стъпка определено не е задължителна, но ако се решите да опитате, тогава ще се убедите, че кафявият ориз може да бъде супер вкусен. 

 

И на финала – никога не забравяйте да оставите ориза да "си почине" след готвене. Изключвате котлона, махате ориза от топлината и слагате капак. Така давате време на ориза да абсорбира останалата течност от готвенето. Ако нямате търпение да изчакате, тогава рискувате да сервирате слепнат ориз, с леко гумен вкус. 

 

И какво остана – да си споделим няколко вкусни рецепти с участието на кафяв ориз. А след това очакваме да ни споделите вашите впечатления от този вид ориз.

 

Имам е 4 рецепти с кафяв ориз, които препоръчваме да опитате

 

33081

youtube.com

 

А тук ви очаква още подробна информация за кафявия ориз.

Рейтинг: 4 / 5 , 255 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...