Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Гергьовско агне, печено в трап

8
Гергьовско агне, печено в трап
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Празник:Гергьовден
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 3.3
(базиран на 7 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Агнето се измива и посолява.

  • 2

    Агнешките дреболии (бял дроб, черен дроб, черва, бъбреци, сърце), нарязани на едри парчета, се сваряват.

  • 3

    Сините сливи се почистват от костилките и се прибавят към вътрешностите.

  • 4

    Прибавят се смлените орехови ядки, ситно нарязаните гъби, лук, бабина душица и магданоз.

  • 5

    Прибавя се смлян черен пипер и сол на вкус.

  • 6

    Прясното масло се сгорещява и в него се сипва сместа, разбърква се и се залива с 2 ч.ч. вода, като се оставя да ври, докато омекнат лука и гъбите.

  • 7

    С така приготвената плънка се напълва агнето и се зашива коремния отвор.

  • 8

    От брашното, водата и солта на вкус се омесва тесто, което се разточва на голям лист.

  • 9

    Увива се агнето, предварително намазано с мазнина, и се поставя в трап, в който предварително е горял огън до побеляване на пръстта.

  • 10

    Затрупва се с жарта, пепел и пръст и се пече 2-3 часа.

Коментари(8)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
8
работната пчела
14.04.2014 | 17:08
айде феновете на агнето да събират идеи!:)
7
gabriela gabrielova
10.05.2013 | 11:25
Приготвено почти по този начин опитах на Велик ден, бе наистина вкусно.
6
kalinka kalinkova
08.05.2013 | 08:07
Хареса ми начинът на приготвяне на това агне.
5
zvetanka ivanova
07.05.2013 | 15:24
Супер изглежда.
4
elena atanasova
07.05.2013 | 10:31
Предложението е интересно и ще стане вкусно това агне.
3
vili deneva
30.04.2013 | 15:29
Много хубаво е запекло.
2
poli asenova
30.04.2013 | 08:42
Опитвала съм така приготвено агне, наистина е голяма вкусотия.
1
gabriela gabrielova
29.04.2013 | 20:32
Това е страхотна идея, но за професионалисти.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...