*От ярешкото месо може да използвате всичко - преден бут, заден бут, плешка.
*Добре е да накиснете месото за около 10-12 часа, преди да го готвите.
Напрежете кашичка от червения пипер, брашното, 50 мл олио и 1 ч.л. сол. Кашичката трябва да е с гъстотата на боза, за да може да залепне по месото.
Първо натрийте месото със сол, след това го намажете с приготвената каша.
Почистете и нарежете лука. Няма нужда да е на ситно, достатъчно е да е само на две-три парчета. Разпределете лука в тавата, в която ще печете.
Наредете парчетата месо върху лука, сложете листенцата пресен джоджен. Сипете в тавата около 100 мл олио, 50 мл бира и 100 мл вода. Покрийте с фолио.
Печете 2 часа с фолио на 180 С. След това махнете фолиото и печете още 1 час, като обръщате месото, за да се запече от всички страни.