Имате рожден ден? Повишили са ви в работата? Или просто организирате парти за най-специалните ви хора?
Ако търсите нещо интересно, с което да изненадате гостите си, тук ще ви предложим идея как в няколко стъпки да оформите нестандартна и запомняща се глазура за торта.
Само ви трябва шоколад и... защитно фолио с мехурчета (асенопак, мехурчесто олио или просто защитно фолио за технически уреди).
1. Вземете цял опакован шоколад (натурален или млечен, по ваш избор) и го натрошете на малки парчета в дълбок стъклен съд.
2. След като сте натрошили шоколада, сложете съда в микровълнова фурна на средна степен и го оставете да се нагрява между 2 и 3 мин. Извадете шоколада и го разбъркайте, докато се разтопят блокчетата напълно и се получи гъста кафява смес.
3. Вземете чисто фолио с мехурчета и го изрежете в зависимост от размерите на тортата. Поставете парчето фолио върхо равна плоскост, изсипете и разстелете равномерно върху него разтопения шоколад. Оставете го да изстине за 10 минути на стайна температура.
4. Покрийте с шоколада много внимателно цялата торта, така че да не остава празно място по страничната й част. Изчакайте 10 минути и махнете фолиото отново внимателно, докато глазурата се получи във формата на пчелна пита.
кадри:youtube.com
Самата торта можете да украсите с плодове или ядки по избор.
Ето и видео на целия процес, за да ви стане напълно ясно: