В голяма купа се пресяват брашното, солта и бакпулвера, добавя се захарта. Към сместа се добавят жълтъкът от яйцето и малко мляко и се бърка, докато се получи гладка кремообразна смес
Постепенно се прибавя и останалото мляко, разтопеното масло и ванилията, докато се получи тесто с консистенцията на боза
Гофретникът се загрява и се намазва с масло
Белтъкът се разбива с чиста и суха бъркалка на твърд сняг и се добавя към тестото
Тестото се сипва в гофретника според указанието в упътването към уреда
Затваря се и се пече, 30 секунди или докато гофретата стане златиста
По-дълго изпечените гофрети са по-тъмни и по-хрупкави, докато по-кратко печенитеса по-бледи и меки
Готовите гофрети се поднасят веднага със сладко, сметана, течен шоколад, мед или др.