Разтваря се маята в 50 мл хладка вода с щипка захар и се оставя да шупне. Замесва се меко тесто с останалите продукти и се оставя да втаса 40 минути на топло.
Премесва се и се разделя на 2 части. От едната са гризините, а от другата кренвиршките.
Всяка част се разточва на правоъгълник с дължина 40 см. Нарязва се на ленти широки 1-1.5 см.
За гризините лентата се превива на две и леко се усуква. Нареждат се в тава с хартия за печене. Намазва се с разбит с малко олио жълтък и се поръсват семена. Печем 20-25 минути в загрята фурна.
Втората част от тестото по същия начин се разточва. Кренвирша се разрязва през средата на две половини. Взима се лента от тесто и се увива върху кренвирша и така „се облича“. Може да се сложи и парченце кашкавал. Нареждат се кренвиршките в тава с хартия, намазват се с жълтък и поръсват със сусам. Печем около 25 минути.
Много вкусна закуска. Добър апетит!