Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Гювеч от патладжани

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:италианска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 2.9
(базиран на 8 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Нарежете и изцедете половин ден патладжаните
  • 2 Опечете ги за 15 минути вьв фурната на около 200 градуса
  • 3 Обелете ги и намачкайте сърцевината им
  • 4 Отделно сложете настърганите лук, чесън и дозата олио
  • 5 Размесете хубаво и пържете до златисто
  • 6 Добавете сърцевината надоматите, нарязани на кубчета, зелени подправки (кориандър например), сол и черен пипер
  • 7 Варете на тих огьн около 15 минути
  • 8 Накрая, когато сосьт е готов, прибавете патладжаните и избитата сметана
  • 9 Пресипете в гювечета и поръсете с галета
  • 10 Печете вьв фурна около 5-10 минути на среден огън
  • 11 Сервирайте ги топли или студени - въпросна вкус, но с препечен хляб.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...