Измивате зеленчуците. Обелвате картофите и морковите.
Нарязвате картофите на едри кубчета, както и морковите, но по диагонал. Празът също се реже на едро.
Месото се реже на порции и се овкусява с малко сол.
Гъбите се измиват и се режат, сащо на едро.
В голям гювеч се слагат ред картофи, ред моркови, ред праз лук, ред гъби. Овкусявате зеленчуците и продължавате с ред месо, дафинов лист и бахар.
Ако имате още продукти отново повтаряте ред картофи, ред моркови, ред праз лук, ред гъби и овкусявате и т. н., докато свършат всички продукти.
Гювечът трябва да завършва със зеленчуци.
Наливате малко вода и малко олио, слагате капака и печете в умерена фурна на 180 º С, за около 2 часа и 30 мин. т. е. до готовност на месото.