Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Да си направим домашни каноли!

по статията работи: | 06 август 2014 Прочитания: 7937
С една лесна, но традиционна рецепта
Да си направим домашни каноли!
Източник: Youtube

Когато говорим за италианска кухня, винаги споменаваме канолите. Те са един от най-традиционните десерти на страната. Може би след тирамисуто, разбира се.

 

Канолите най-общо казано са сладки черупки, пълнени с крем от сирене рикота. Те са хем хрупкави, хем меки и кремообразни.

 

Истинско кулинарно престъпление е да отидем в Италия и да не си поръчаме поне веднъж от тях.

 

Но за да не се налага да ходим чак до Италия( не че имаме нещо против), има и начин да опитаме този традиционен вкус у дома.

 

С продукти, лесно достъпни във всеки магазин, и с помощта на формички за каноли, за нула време можем да си опържим малките, вкусни десертчета.

 

Нужни продукти:

 

За канолите:

 

250 г пресято брашно

30 г пудра захар

50 г мас

5 г какао

1 ч.л. сол

1 ч.л. канела

1 яйце

30 мл винен оцет

30 мл вино марсала

 

За крема:

 

750 г сирене рикота

300 г пудра захар

75 г натрошен шоколад

 

Начин на приготвяне:

 

В голяма купа сложете брашното, солта, канелата, какаото и пудрата захар. Добавете маста и яйцето.

 

Смесете оцета и виното марсала. Леко го добавяйте към тестото, докато го месите. Не е нужно да добавяте цялата течност, може би половината е достатъчна.

Тестото трябва да се получи меко и еластично.

 

Когато стане такова, го покрийте с фолио и го сложете в хладилник за около час.

 

За пълнежа: Смесете сиренето рикота, пудрата захар и ванилията. Добавете шоколадовите парченца. Не разбърквайте прекалено много.

 

Оставете крема в хладилник за половин час, за да се охлади.

 

Когато тестото вече е готово, го разточете. Изрежете от него кръгчета.

 

Оформете кръглите парчета около форми за каноли.

 

Пържете до тъмно, но не прекалено, кафяв цвят в загрято на 180 градуса олио.

 

Отцеждайте канолите върху кърпа със завитата страна надолу. След минута-две махнете формичките.

 

Напълнете канолите с крема преди да ги поднесете.

Рейтинг: 4 / 5 , 226 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Факторите на човешкия живот са пет: раждане, храна, сън, любов и смърт." Е.М.Форстър, английски новелист  
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...