Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Да си направим страхотни милинки за уикенда!

по статията работи: | 01 август 2014 Прочитания: 3184
В това време ни се ядат изключително много :)
Да си направим страхотни милинки за уикенда!
Източник: Youtube

Изглежда времето не иска да ни кара да усетим, че е лято. Тъкмо да изгрее слънцето и се появяват тъмните, дъждовни облаци.

 

Така настроението ни рязко се променя и нито ни се излиза навън, нито ни се ядат летни салатки и ни се пият разни коктейли (както се предполага, че трябва да правим през август!).

 

Това, което ни се иска, е само да си стоим сгушени вкъщи, да гледаме филми, от време на време да "удряме" по някой сън и най-вече – да си приготвяме домашни ястия и да си ги похапваме на спокойствие с близките.

 

И като заговорихме за домашни ястие, веднага се сетихме за милинките. Щом ни дойдоха на ума, просто спряхме да се чудим кое домашно ястие би било по-подходящо от тях.

 

Първо, че като ще си стоим вкъщи и ще си мързелуваме, е нормално да ни се похапват тестени неща. След като ще му отпускаме края, да го направим както си трябва, нали така?

 

Второ, че уикендът идва. Това съвсем ни препраща към магията на тестените изделия, която се опитваме да сътворяваме почти всяка събота и неделя.

 

Затова не се чудете повече какво да правите през дъждовните почивни дни, ами си замесете едни страхотни милинки. А рецептата е от нас и можем да потвърдим, че е наистина страхотна.

 

Необходими продукти:

 

За тестото:

 

4 ч.ч. брашно

7 г суха мая

1/3 ч.ч. захар

1 ч.л. сол

1 ч.ч. мляко

1/3 ч.ч. масло

3 жълтъка

 

За плънката:

 

3 с.л. масло

4 скилидки пресован чесън

1 ч.ч. натрошено краве сирене (може да разчупите традициите и да използвате сирене пармезан)

1 с.л. шарена сол

 

Начин на приготвяне:

 

В малка тенджера сложете млякото и маслото. Загрейте ги, колкото маслото да се разтопи.

 

В купа изсипете млечната смес и добавете маята. Оставете за 5 минути да шупне.



След това прибавете и брашното, половината от натрошеното сирене, захарта, жълтъците и месете, докато се получи хубаво тесто.

 

Намаслете купа с малко олио. Сложете в нея тестото и го намажете с още малко олио.

 

Покрийте го и го оставете на топло за около един час. Трябва да увеличи двойно обема си.

 

В тенджерка сложете маслото за плънката и пресования чесън. Оставете за малко на котлона, но не прекалявайте. Чесънът не трябва да става златист.

 

Намаслете тава за печене.

 

Изсипете тестото върху набрашнен плот. Оформете го леко и го нарежете на 12 равни части.

 

Направете парчетата на топки. Наредете всички в тавата на леко разстояние една от други.

 

Намажете всяка една топка тесто с чесновата смес и поръсете със сиренето и малко шарена сол.

 

Покрийте и оставете да престоят на топло място за още един час.

 

През това време загрейте фурната на 180 градуса.

 

Изпечете милинките за 20 до 25 минути. Трябва да придобият златист цвят.

 

Вижте и още няколко доста добри предложения за милинки:

 

Милинки (Галя)

 

Милинки в купички

 

Милинки със сирене

 

Милинки с кашкавал

Рейтинг: 4 / 5 , 217 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Малки кашкавалени соленки :)
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...