Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Дамски каприз Морена

9
Дамски каприз Морена
Източник: Петя Цанкова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Рейтинг: 5
(базиран на 3 отзива)
време
45 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Жълтъците с 3/4 ч.ч. захар (аз слагам 1 ч.ч.) се разбиват до побеляване. Последователно се прибавят и останалите продукти. Разбърква се добре. Сместа се разстила в набрашнена и намаслена тава. Пече се в предварително загрята на 180* фурна до готовност.

  • 2

    Изпеченият блат се намазва със сладкото, а отгоре с разбитите с 1/4 ч.ч. захар белтъци. Сладкишът се връща отново във фурната и се пече на горен реотан на 160* до порозовяване на белтъците.

  • 3

    Поднася се нарязан на пастички. Да ви е сладко! :)

продукти
Подобни рецепти от форума
Коментари(9)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
9
Петя Цанкова
23.04.2013 | 20:34
Отговор на коментар #6 от тихомира илиева:
Освен ,че е вкусен е много бърз и лесен така ,че направете го Тихомира .
8
kalinka kalinkova
17.04.2013 | 18:51
Изкуши ме да го пробвам.
7
zvetanka ivanova
17.04.2013 | 11:45
Познат ми е сладкиша.
6
тихомира илиева
16.04.2013 | 21:54
Отговор на коментар #3 от pepi damjnova:
Аз не съм го правила, но ще пробвам.
5
тихомира илиева
16.04.2013 | 21:53
Опитвала съм и ми е харесвал.
4
poli asenova
16.04.2013 | 21:36
Ще го пробвам много скоро.
3
pepi damjnova
15.04.2013 | 21:01
Често го приготвям. Чудесен става.
2
gabriela gabrielova
15.04.2013 | 20:44
Този сладкиш е страхотен.
1
Аламинут
15.04.2013 | 10:21
Много ми се хапва такъв сладкиш .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!