Джинджифилът е растение, чийто корен се използва за храна, лекарство и подправка. Произхожда от общо растително семейство заедно с куркумата, кардамома и земната ябълка.
От хилядолетия насам джинджифилът се използва като подправка и лекартво. Едно от най-известните му медицински приложения е при лекуване на храносмилателни проблеми, болки в корема, хрема и диария.
Това се дължи на високите нива на джинджерол – силна съставка, която му придава този остър вкус и действа противовъзпалително в тялото.
Коренът има едновременно влакнеста и твърда структура, която е богата на сок и масла. Това го прави подходящ за настъргване и добавка към всяко едно ястие или салата.
Множество изследвания откриват оптимистични прогнози относно действието на джинджифила върху рака на яйчниците и рака на дебелото черво. Въпреки че са нужни още изследвания, вероятно джинджифилът има способността да елиминира раковите клетки.
Можете да консумирате чудния корен като подправка в азиатски кърита, като добавка в дресинга за салата, на чай или на сок, в комбинация с мед и лимон.