Приготвя се марината от кетчупа, оцета, уни соса, зехтина, доматеното пюре, към тях се прибавят всички подправки с намачкания чесън.
Джоланите се измиват, подсушават и с приготвената смес се намазват обилно. Поставят се в намазнена тава и се оставят покрити с домакинско фолио във хладилник за 4 часа.
Фурната се загрява на 200 С, джоланите се приготвят за печене, като им се маха фолиото, слага се бульончето, разтворено в 250 мл вода и се изсипва в тавата. Може да се добавят по желание и няколко цели скилидки чеън.
Отгоре се покрива с алуминиево фолио и се пече за 2 часа.
Преди да стане напълно готово, се изваждат джоленчетата, отстранява се фолиото и се запичат за още 30 мин до получаване на хубава глазирана коричка.