Покрийте стените и дъното на средно голяма купа с опъковъчно фолио.
Бишкотите натопете в ликьора амарето и подредете първо по дъното на купата (може и натрошени) и след това по стените (наредени една до друга).
В друга купа смесете сиренето рикота, филираните бадеми, сушените плодове, нарязани на малки кубчета, и настъргания шоколад.
Разбъркайте добре и изсипете половината от сместа върху бишкотите. Покрийте крема с нов ред напоени бишкоти.
Към останалия крем добавете какаото, разбъркайте добре и покрийте втория ред с бишкоти.
Останалата част от бишкотите поставете накрая. След което с помощта на фолиото завийте края на сладкиша.
Натиснете добре отгоре. Ако сладкиша има по-високи страни заради бишкотите, свийте ги.
Оставете дзукото в хладилник за 24 часа, за да стегне добре.
Преди да поднесете, го обърнете и поръсете обилно с какао.