Нарежете бекона на кубчета, сложете го в тенджера или в съд от йенско стъкло и го запържете. Нарежете на ситно лука и чесъна. Запържете ги заедно с бекона.
Добавете и брашното към всичко това и запържете за кратко.
Измийте и нарежете на малки къбчета доматите, прибавете ги към бекона и лука.
Добавете месния бульон. Нарежете на ситно ригана, сложете го в супата заедно с доматеното пюре и разбъркайте добре.
захлупете тенджерата и оставете да покъкри 10 мин на тих огън, после я претрийте през гевгир.
Разбийте сметаната. Когато сервирате супата, сипете по една супена лъжица сметана на всяка купичка и поръсете със ситно нарязан копър.
Рецептата е от книгата "Кулинарна екциклопедия" на ИК "Хермес".