Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Домашен доматен сос без консерванти

по статията работи: | 28 септември 2015 Прочитания: 954
Уникален вкус за всяко ястие
Домашен доматен сос без консерванти
Източник: Youtube

Вече сме на финала с пресните доматки от градината. Някои от тях направихме на лютеница, други на доматен сок, затворихме и няколко консерви с цели доматки.

 

Все пак именно червените плодове на домата включваме най-често в гозбите си. Както казват старите домакини "без доматки в яденето, няма как да се постигне този вкус”. И определено са прави.

 

Ако и вие сте фенове на доматения вкус (във всичките му разновидности), то трябва да знаете, че има супер лесен и бърз начин за направа на домашен доматен сос. Няма нужда да казваме, че няма по-добър начин от това да си направим сосовете у дома.

 

Ясно е, че по този начин ще пропуснем онези, вредните, съставки, които участват в промишлените стоки.

 

Няма място за притеснение, ако доматите ви вече не са свежи, и леко омекналите стават. Даже още по-добре, но не трябва да са скапани, защото и вкусът ще е на развален сос, неминуемо.

 

Разрежете 2 домата през средата (пригответе още един домат, който ще ни добавим, ако количеството на настърганите домати не ни стига).

 

Настържете доматите в голяма купа с помощта на класическо ренде. По този начин кожата на домата ще остане в ръката (тя не ни е нужна). *Ако не желаете да имате семки от доматите в соса, то трябва да отделите малко време, за да ги отстраните.

 

След като сте настъргали вътрешността на доматите, остава само да ги овкусите със зехтин, сол и пипер. Количествата зависят от вкуса.

 

Този сос не трябва да се подлага на топлинна употреба. Тоест е за директна употреба. Можете да го затворите в буркан или стъклена бутилка и да го съхранявате до 4-5 дни в хладилник.

 

С него спагетите ще имат свеж и различен вкус.

 

Препоръчваме да опитате този свеж доматен сос следващият път, когато гозбата ви се нуждае от него, като съставка. 

 

 30994

 Телешко задушено в доматен сос/Люба Грънчарова

 

 

 

Ето някои вкусни приложения на доматения сос:

 

спагети аматричана на Джузепе

 

пармиджиана ди меландзане

Рейтинг: 4 / 5 , 220 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...