Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Домашен зехтин с аромат на розмарин

по статията работи: | 27 август 2014 Прочитания: 2104
Един трик, които ще направи ястията ви още по-вкусни
Домашен зехтин с аромат на розмарин
Източник: Youtube

Ще ви покажем как да си направите овкусен с розмарин зехтин. Тази рецепта ще ви послужи чудесно във всички рецепти, в които слагаме розмарин.

 

Така или иначе в тези ястия, ще сложим и някаква мазнина.

 

Нека ги смесим (зехтина и розмарина), за да получим, едно вкусно, ароматно олио, с което да готвим. Това наистина ще преобрази вкуса на ястието.

 

Розмаринът е запазена марка на средиземноморската кухня и участва в рецепти с агнешко, свинско, пилешко, както и на зелечукови ястия.

 

Да започваме работа.

 

Трябват ни:

 

пресни стръкчета розмарин, измит и добре подсушен

 

затоплен зехтин, но не горещ, топлината на зехтина ще помогне за извличането на естествените масла от билката

 

стъклена бутилка или буркан, можете да използвате стара бутилка от зехтин

 

Начин на приготвяне: 

 

Не режете розмарина, само го начукайте с обратната страна на ножа, за да могат всички аромати да се освободят.

 

*В зависимост от това колко наситен искате да е вкуса на зехтина, сложете повече или по-малко стръкчета розмарин.

 

Пъхнете ги в бутилката и налейте зехтина отгоре.

 

Затворете добре съда и го приберете на тъмно, студено и сухо място. Оставете го там една седмица, а след това трябва да извадите билките, като прецедите зехтина.

 

Можете да направите това и с друг вид билки, според вкуса си. Ако овкусявате зехтин с чесън, то тогава е добре да се съхранява в хладилника.

 

Това е нещо, което можете да подарите и Коледа, например. Ръчно направените подаръци са чудесен начин да покажем уважение на близките си.

 

Рейтинг: 5 / 5 , 1 глас
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D