В 100 мл топла вода се разтваря маята със захарта и се оставя да шупне. Замесва се средно меко тесто с останалите продукти и останалите 300 мл хладка вода и се оставя да втаса 30 минути.
Отделя се малко от тестото за украсата. Оформя се на топка и поставяме в тавичка върху хартия за печене.
Изрязва се шаблон на листенца и се поставя върху тестото, отгоре се поръсва с брашно.
С бръснарско ножче се очертават жилките на листата. От оставеното тесто се оформят тънки фитили, като в единия край се навива на охлювче. Поръсваме със сусам.
Печем в загрята на 180 градуса фурна, на дъното на която се поставя съд с вода. Към края се покрива с алуминиево фолио да не прегори.
След 55 минути е готов. Изважда се върху скара да се охлади и се нарязва с къдрав нож.
Вкусен домашен хляб, добър апетит !!!