Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Домашна баница

Домашна баница
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 3
(базиран на 4 отзива)
време
< 10 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Правят се 10-12 кори за баница

  • 2

    Пригответе първо плънката, като разбиете яйцата със сиренето

  • 3

    Прибавете киселото мляко и содата

  • 4

    В намазана с мас тава редете кора, плънка, лъжица мас

  • 5

    Завършете с кора

  • 6

    Така приготвената баница залейте с газирана вода или лимонада

  • 7

    Сложете я да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна 20-30 минути

  • 8

    След като се изпече, я поръсете с малко вода и я завийте с памучна кърпа.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D