За тестото: Брашното се пресява със сухата жива мая. В хладка водата се добавят 1 ч.л. сол и 1 с.л. захар и се оставя да престои 5 мин. Ако маята не е на прах, се добавя към водата и за изчаква 5-те минути, докато шупне.
След това се омесва брашното с течната смес, докато се получи средно меко тесто, да не е лепкаво.
Покрива се с кърпа и се оставя на топло за 1 час. След това се разточва с големина на тавата, в която ще печете пицата.
ПП: Това тесто стига за две големи пици. Аз разделих тестото на 2 топчета и в едната добавих е 1 ч.л. джоджен и 1 ч.л. универсална подправка и го премесих, за да се разнесат подправките по тестото. Ако искате да си направите само 1, намалете продуктите.
За плънката: Нарязват се наситно всички зеленчуци и меса. Върху тестото се слага по 3 с.л. доматено пюре. Отгоре се реди зеленчука и след това месата.
Слага се в предварително загрята фурна на 200 С за 15 минути да се запече плънката, след това се изважда и се добавят сиренето Бри, пушеното сирене, кашкавала и маслото.
Връща се обратно във фурната, до запичане на кашкавала.
Сервира се със сос по желание.
Всеки един продукт може да бъде заменен с друг по ваш избор. Експериментирайте ;) Бон Апети.