Разтворете сухата мая в малко топла водичка и добавете захарта. Накиснете в чаша мляко ръжените ядки за 10-15 минути.
В купа пресейте брашното, добавете солта. Влейте зехтина и разбитото яйце. Добавете маята и прецедените ръжени ядки.
Замесете лепкаво тесто. Оставете го настрани да втаса, покрито с кърпа или домакинско фолио, за около 30 минути.
Премесете отново тестото. Разделете на 2 равни части и оформете багетите. Направете надлъжен разрез по дължината на багетата и поставете от предварително подготвената смес от смлени маслини, чесън, босилек и сирене.
Печете в предварително загрята на 180 С фурна до златисто около 40 минути.
Извадете от фурната, напръскайте със студена вода и завийте добре с кърпа. Изчакайте 10-15 минути преди сервиране.