Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Домашни кори за баница

Домашни кори за баница
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 3.2
(базиран на 6 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е за майстор-кулинари
Начин на приготвяне
  • 1

    Брашното се пресява и към него се добавят сол, оцет и хладка вода (около 300 мл)

  • 2

    Замесва се не много твърдо тесто

  • 3

    От тестото се правят 12-15 топчета, които се покриват скърпа и се осавят да 'починат' около 20 мин

  • 4

    Топчетата се разточват на тънки кори и се оставят леко да поизсъхнат.

продукти
1 с.л.оцет
1 ч.л.сол
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...