Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Домашно свежо вино прави чудеса на празен стомах

по статията работи: | 27 август 2015 Прочитания: 1901
За горене на мазнини
Домашно свежо вино прави чудеса на празен стомах
Източник: Photl

Ако искате да свалите килограми с помощта на една вкусна напитка, това е вашият шанс. Предлагаме ви различни начини за топене на мазнини с помощта на здравословни напитки. Идеята е да изберете тази, която ви се струва най-апетитна и подходяща за вашия вкус.

 

Следва да се запознаете с едно свежо вино, направено от плодове. Съставът му е изпълнен с антоцианини – част от класа на фловоноидите. Те се съдържат в плодовете, имащи виолетов или тъмночервен цвят. Имат антиоксидантно действие и са чудесен начин да прочисти организма си от излишните вредни натрупвания. А дори само, защото това свежо вино има страхотен вкус, си заслужава да се пийва.

 

Само да споменем някои от полезните свойства на антоцианините в плодовете – предпазват от инфаркт и инсулт, ракови образувания, помагат на болните от диабет да запазят зрението си по-добро, както и предотвратяват натрупването на левкоцити по стените на капилярите.

 

Това вече трябва да ви е убедило, че наистина трябва да си направите един курс на подсилване с тази напитка.

 

Но най-хубавата новина е, че с нея ще топите и излишните мазнини.

 

6603

 

За 1 чаша домашно свежо вино ни трябват: 

 

1 чаша грозде, сорт без семки

2 сини сливи

½ пракова

¼ чаша вода

 

Всичко се слага в блендер и се разбива до хомогенност. Кой каза наздраве? Напитката се консумира 2 часа преди ядене, а след нея, също трябва да се изчака поне 1.30 минути, преди да се консумира каквото и да е.

 

Витамините и минералите в тази напитка – свежо вино, ще помогнат за регулиране на апетита и внезапните атаки на ненавременен глад.


Освен че са сладки, сочни и вкусни, сините сливи са и наситени с редица полезни свойства. Витамини, провитамини, минерали и микроелементи – натрий, магнезий, желязо, калий, фосфор, нужни за утоляването на скрития гладв организма. 

 

Прасковите са незаменим източник на витамин C, бета-каротин (най-вече в оранжевите, червени и жълти сортове) и ниацин. Ниацинът, познат още като витамин B3, подпомага дейността на храносмилателната система и има доброто качество да понижава високо кръвно налягане. Многообразието от органични киселини в любимките ни също се грижат за доброто настроение на стомаха и ежедневните процеси, извършващи се в него.


Силният антиоксидантен ефект на флавоноидите, съдържащи се в гроздето, са лесен и вкусен начин за решаване на въпроса с натрупаните излишни килограми.

Рейтинг: 4 / 5 , 256 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...