Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Дроб сарма по шуменски

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 2.4
(базиран на 10 отзива)
време
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Агнешките дреболии се сваряват в подсолена вода и се нарязват на кубчета
  • 2 Ситно нарязания лук се задушава в мазнината и малко вода до омекване
  • 3 Прибавя се ориза, дреболиите, черен пипер на вкус и ситно нарязания джоджен
  • 4 Сместа се залива с 1-2 ч.ч. бульон от дреболиите и се вари 15-20 минути
  • 5 Предварително накиснатото в хладка вода агнешко було се нарязва на парчета, в които се увиват сарми от приготвената плънка
  • 6 Сармитесе нареждат в тавичка, като загънатите краища на булото се оставят отдолу, заливат се с малко бульон и по лъжичка от размитото във малко вода доматено пюре и се пекатв умерена фурна
  • 7 Изваждат се от фурната, заливат се с разбитите с киселото мляко яйца и се пекат още 10-15 минути.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...