1
Агнешките дреболии се сваряват в подсолена вода и се нарязват на кубчета
2
Ситно нарязания лук се задушава в мазнината и малко вода до омекване
3
Прибавя се ориза, дреболиите, черен пипер на вкус и ситно нарязания джоджен
4
Сместа се залива с 1-2 ч.ч. бульон от дреболиите и се вари 15-20 минути
5
Предварително накиснатото в хладка вода агнешко було се нарязва на парчета, в които се увиват сарми от приготвената плънка
6
Сармитесе нареждат в тавичка, като загънатите краища на булото се оставят отдолу, заливат се с малко бульон и по лъжичка от размитото във малко вода доматено пюре и се пекатв умерена фурна
7
Изваждат се от фурната, заливат се с разбитите с киселото мляко яйца и се пекат още 10-15 минути.