Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Еврейски сладкиш

14
Еврейски сладкиш
Източник: Photl
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Националност:израелска кухня
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 3
(базиран на 1 отзив)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    За блата: Разбивате олиото и 2 чаени чаши захар до побеляване. Прибавяте киселото мляко и разбивате отново.

  • 2

    След това слагате канелата, какаото, содата, разбърквате хубаво и добавяте брашното.

  • 3

    Изсипвате сместа в предварително намазнена и набрашнена тавичка. Печете на 250 градуса.

  • 4

    След като изстине, приготвяте сиропа от 1/2 чаена чаша вода, 1/2 чаена чаша захар и 2 ванилии (да поври 7-8 минути).

  • 5

    След като сладкишът е напълно изстинал, го заливате със сиропа. Оставяте да изстине.

  • 6

    В една купа си изсипвате маслото (да престои на стайна температура, за да омекне), 1 чаена чаша захар и жълтъкът. Обърквате добре.

  • 7

    След като е изстинал, сиропираният сладкиш намазвате равномерно с глазурата отгоре и поръсвате с кокоса.

  • 8

    Преди да се сервира, трябва да престои 3-4 часа в хладилника, за да стегне глазурата!

Коментари(14)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
14
kalinka kalinkova
21.12.2012 | 11:15
Това си е негърката която правим.
13
gabriela gabrielova
19.12.2012 | 14:12
Ще се пробвам да го приготвя.
12
Antonia Gigova
16.12.2012 | 12:32
Отговор на коментар #10 от gala ivanova:
Конякът се слага при маслото, захарта и жълтъка!
11
Tedi Rash
13.12.2012 | 22:39
Отговор на коментар #10 от gala ivanova:
И аз!
10
gala ivanova
12.12.2012 | 20:45
само не разбрах къде се слага коняка...?!!?
9
Анелия Петрова
12.12.2012 | 15:30
Отговор на коментар #5 от ива:
Със сигурност ще е много ароматен и това ме кара да го опитам .
8
Анелия Петрова
12.12.2012 | 15:29
Доста интересна рецепта и мисля , че трябва да я опитам.
7
Аламинут
12.12.2012 | 15:28
Отговор на коментар #2 от Violeta:
Честно казано и аз не мога да си представя , какъв ще е вкуса .
6
Аламинут
12.12.2012 | 15:26
До сега не съм я приготвяла тази рецепта , но мисля да го направя .
5
ива
11.12.2012 | 17:25
Не ям сладко много, но в този ме привлича конячето - ще е ароматен:)
4
Antonia Gigova
11.12.2012 | 16:12
Отговор на коментар #2 от Violeta:
Вкусът му е като на торта, с малко по-сиропиран блат и приятна глазура от масло и захар! Пробвай, ще ти хареса!;)
3
тихомира илиева
11.12.2012 | 16:07
На мен ми изглежда като един сладкиш, който аз правя - негърка.
2
Violeta
11.12.2012 | 14:37
Твърде много продукти,а нямам представа какъв трябва да му е вкуса.
1
pepi damjnova
11.12.2012 | 10:49
Хареса ми рецептата. Ще го приготвя през почивните дни.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...