Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Еклерова торта (Пламена)

3
Еклерова торта (Пламена)
Източник: Пламена Христова Дундова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Слага се водата (1.5 ч. чаша), олиото (0.5 ч. чаша) и солта на огъня да кипне. Постепенно се прибавя брашното (1.5 ч. чаша), като се бърка непрекъснато, докато сместа започне да се отделя от съда. 

  • 2

    Като изстине се прибавят яйцата едно по едно и се бърка. Накрая се прибавя бакпулвера. Еклерите се пекат в сгорещена фурна в подмазана тава. След изпичане се пълнят с крем.

  • 3

    1 ч. чаша захар се разбива с прясното мляко. Маслото и брашното се слагат на котлона, докато се разтопи, прибавя се млякото със захарта, яйцата и останалата захар. Бърка се непрекъснато, докато се сгъсти. Отнема се от котлона и се прибавя ванилията.

  • 4

    Еклерите се нареждат на един ред във форма за торта. Върху тях се слага крем да се покрият, върху крема се нарежда още един ред еклери, върху тях пак крем и още един ред еклери.

  • 5

    Разтапя се течен шоколад и се украсява. Поръсва се с кокосови стърготини.Тортата се оставя за 1 нощ в хладилника.

продукти
1 щипкабакпулвер
6 бр.яйца
1 щипкасол
1/2 ч.ч.олио
1.50 ч.ч.вода
2 ч.ч.захар
2 пак.ванилия
100 гр.шоколад
Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
Valentina Ilieva
06.12.2013 | 11:43
kolko qica sa za krema i kolko za testoto?
2
gabriela gabrielova
27.03.2013 | 18:39
И на мен ми допадна.
1
тихомира илиева
27.03.2013 | 09:30
Има страхотен вид.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Картофки, ама по-така ;)
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...