Слага се водата (1.5 ч. чаша), олиото (0.5 ч. чаша) и солта на огъня да кипне. Постепенно се прибавя брашното (1.5 ч. чаша), като се бърка непрекъснато, докато сместа започне да се отделя от съда.
Като изстине се прибавят яйцата едно по едно и се бърка. Накрая се прибавя бакпулвера. Еклерите се пекат в сгорещена фурна в подмазана тава. След изпичане се пълнят с крем.
1 ч. чаша захар се разбива с прясното мляко. Маслото и брашното се слагат на котлона, докато се разтопи, прибавя се млякото със захарта, яйцата и останалата захар. Бърка се непрекъснато, докато се сгъсти. Отнема се от котлона и се прибавя ванилията.
Еклерите се нареждат на един ред във форма за торта. Върху тях се слага крем да се покрият, върху крема се нарежда още един ред еклери, върху тях пак крем и още един ред еклери.
Разтапя се течен шоколад и се украсява. Поръсва се с кокосови стърготини.Тортата се оставя за 1 нощ в хладилника.